websites van bewoners

Pander is al van meet af aan een broedplaats, zo niet broeinest van kunstenaars. Op deze pagina de sites van zelfstandige ondernemers op het veelal artistieke vlak.

> José Krijnen

Bacon (1561-1626) typeert het menselijk gebaar als een vergankelijke hiëroglief. Ik creëer mijn eigen gebarentaal door het schilderen van uitgesnedes van figuren met veel aandacht voor de stofuitdrukking. De patronen en de personen concurreren om de focus. www.josekrijnen.nl

 

 

 

 

 

 

> Annechien Meierhet tuintje van annechien
onderzoekt stad en land. In haar werk staat communicatie tussen mensen in stedelijke of landschappelijke omgeving centraal. Ze bouwt hier en daar een mobiele volkstuin.

> Annemarie Petri
Door het samenvoegen van elementen die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben roepen haar beelden een enigszins surrealistische sfeer op.

> Felah Doornberg
De paradoxale realiteit wordt vaak weergegeven in puntige en scherfvormige sculpturen en schilderijen in heldere kleuren. Momenteel speelt transparantie een grote rol.

> Helen en Jille van der Veen
De trompe l'oeuil is hun beider stiel: wandschilderingen waardoor de toeschouwer even op het verkeerde been wordt gezet en zich meestal in een warme buitenplaats waant.

> Rob Niekerk
Den Haag ontdekken op een creatievere manier dan aan de hand van de VVV? Als de gids zegt dat je rechtsaf moet gaan, slaat Rob Niekerk naar links. Zoiets is dan typisch voor Haagse Ontdekkingsreizen.

> Anik ten Have
Anik ten Have vertaalt, schrijft, corrigeert en redigeert en dat doet zij in het Nederlands, Engels en Duits. Haar specialismen zijn medisch-farmaceutische en creatieve vertalingen. Ze is beëdigd voor de Engelse taal.

> John Jaarsveld
Praktijk voor Japanse Acupunctuur en kinderacupunctuur.

> Simone van den Heuvel
Of 't nu op een nachtelijk bouwterrein is of in een machinekamer van een groot schip, ik zoek er de toegang en werk er ter plekke met olieverf of met licht, beeld en geluid.

 

Overgeslagen of verkeerd omschreven?
Laat het weten via het contactformulier