Muziek in de Panderbar

 Op dit moment staan er geen optredens gepland.


ARCHIEF:

10 december 2010

Om 22.00 uur , speciaal overgevlogen, folk band uit Bilbao:

Harry Bird & The Rubber Wellies.

Right now, we are halfway through a 3 month tour of mainland Europe that takes in the UK, France, Spain, Portugal, Switzerland, Germany, Belgium and the Netherlands.

Zij zetten speciaal voor jullie een bewogen, betrokken & bijzondere show neer. Gewoon allemaal lekker komen en genieten van dit eenmalige optreden.

 

Vrijdag 18 december 2009:

Frank draait vinyl

Frank Groeneveld draait liedjes uit den ouden doosch, het betere grammofoonwerk. Vinyl dus, en dat in de dronkere dagen voor de kerst en de onvermijdelijke top 2000 voor de deur. Frank heeft plechtig beloofd, met zijn hand op het hart en een pistool tegen zijn slaap, niet teveel materiaal uit de 'lijst der lijsten' te draaien, niet dat wat je al tweeduizend keer hebt gehoord (komt daar de naam Top 2000 vandaan?) maar juist buiten de gebaande groeven te gaan. Wat tussen wal en schip gevallen is, of anderszins buiten de boot, en bij een enkeling toch nog dierbare herinneringen oproept. Of hele ranzige...

In Panderbar het Tussendoor, vanaf 22 uur.

 

Eerder dit najaar brachten wij u:

 

VRIJDAG 27 NOVEMBER

Lola

Geert Verhaar (accordeon)

Marc Giordano (contrabas)

Hun repertoire: jazz-klezmer-latin-blues met franse cajun corsicana in een oer-hollandse stamppot van russische borsjt en hongaarse goulash. Vooral instrumentaal, met veel improvisatie en een beetje jukebox.

 

 

Vrijdag 30 oktober:

Leon & Guus

 

Gitarist Leon Brock (ex-Red Sea Shark) en pianist/ componist Guus Westdorp vormen het Delftse duo Leon & Guus. Het muzikale pact dat de twee in mei 2008 sloten, bleek zo goed te werken dat ze bij hun eerste optreden al een cd uitgaven in beperkte oplage. De cd's vlogen direct als warme broodjes over het biljart. Deze nazomer zou de laatste hand worden gelegd aan een nieuw album.

Het repertoire is vooral van de hand van Westdorp, met af en toe een uitstapje naar bv Little Feat of The Allman Brothers. Zelf omschrijven ze hun werk als 'muziek met een snik, ballads voor loners en losers. Onmiskenbaar op Amerikaanse leest geschoeid, maar met een opmerkelijke twist door trefzeker pianowerk.' 

 

 

 

 

Vrijdag 25 september:

Yun


 

Yun Ernsting zingt liedjes, begeleid door akoestische gitaar. Haar teksten gaan over de grote en kleine gebeurtenissen in het leven. Grote inspiratiebron is Joni Mitchell, en verder Jewel en Sheryl Crow. Sinds een paar jaar werkt zij samen met gitarist Bram Buschman aan de inkleuring van haar nummers.
In februari 2008 werd het tijd om nòg iemand erbij te gaan betrekken. Dit werd Rob Sprinkhuizen op drums, percussie en klokkenspel. Sinds de eerste bijeenkomst was het meteen raak en viel alles op zijn plek. Inmiddels treedt Yun regelmatig op in zaaltjes door heel Nederland. In juli trad Yun op in Duitsland, België en Luxemburg in een zelf georganiseerde tournee langs de rivier de Moesel. Binnenkort verschijnt videomateriaal van deze reis en een eerste officiële EP. Luistert u naar de puurheid van Yun’s zang, composities en teksten aangevuld met funky gitaarlijntjes en jazzy drums.

 

 

 

oude meuk:

2008

Zaterdag 20 november vanaf 21.00 uur:

Denise Marie en Marcel Koster

Denise Marie is in Nederland en natuurlijk doet ze dan de Panderbar even aan. De zangeres uit New Orleans trad al verschillende malen eerder bij ons op. Met haar kenmerkende stemgeluid - wel omschreven als 'strong and soft, smoky and tender' - brengt ze uiteenlopende stijlen: bayou blues, swampy jazz and funky folk, vermengd met een vleugje wereldmuziek.

Dit maal wordt ze daarbij begeleid door akkordeonist Marcel Koster , in Pander-kringen wel bekend van het duo Janus en Nelis.

 

 

 

 

Mini Multi Mania-festival

Zaterdag 29 november is er het Mini Multi Mania-festival met beeld en geluid vanaf 21.00 uur in Panderbar het Tussendoor.

Spinoff

Meerstemmige zang met akoestische begeleiding. Dat is wel de kortste omschrijving van de aanpak van Spin Off. Het repertoire van deze vier heren loopt van CSNY tot Venice met alles wat er tussen zit. Geen dansband, zo waarschuwen ze zelf, maar ze staan wel garant voor professioneel werk en opereren binnen de perken van de Hinderwet.

Spin Off bestaat uit:

Rob van Adrichem (zang, gitaar)
Richard Mens (zang, contrabas)
Geert Vlietstra (zang, gitaar, banjo)
Kees van Venetië (zang, percussie en blazers)

Cornel van der Pol doet het geluid

Kortom:
Spin Off
Zaterdag 29 maart Panderbar Het Tussendoor
Binnendoor 32 in Den Haag
aanvang 21.00 uur, toegang gratis
zie ook: www.spinoff.nl

Denise Marie is even in Italië

Toen we onlangs een groep Rotterdammers rondleidden door Pander, lag ze slapend een jetlag te overbruggen in het huis van Helen en Jille. Daarna speelde ze in de Oude Mol en vervolgens is ze naar Italië vertrokken, en geef haar eens ongelijk.

Menige fan in of rond Pander (en wie is dat niet) zal vragen: komt zij nog terug? Jawel, horen wij van de nachtvorst: Denise Marie keert terug naar Den Haag en haar optreden in het Tussendoor staat geboekt op zaterdag 29 september. Voor wie deze zangeres uit New Orleans niet kent twee Engelstalige omschrijvingen van haar stem: 'strong and soft, smoky and tender' zo schreven ze in Solingen, 'sweet and dangerous' concludeerden ze nog iets bondiger in Santa Fe. Zo is het maar net.

 

Frenk van Meeteren op de avond voor Koninginnenach

Frenk van Meeteren zingt en speelt blues, jazz en calypso (op gitaar, met mondharmonica). Hij treedt al op sinds z’n vijftiende, raakte al vroeg geinteresseerd in '78 toeren-muziek'.

Van Meeteren speelde behalve met z’n eigen stringband Crooks (tournee’s in Rusland en Hongarije in de jaren 80) in de folkgroep King’s Galliard (jaren 70) en de Gangbusters (jaren 80 – 90), die veel speelden op de Boulevard of Broken Dreams (nu de Parade). In Den Haag verzorgde hij vele sessies in het lokaal vredebreuk en het Syndikaat.

Tegenwoordig speelt hij veel met de Gehoorgangsters, een groep die z’n basis heeft in Rotterdam. Onlangs heeft Frenk een CD uitgebracht onder z’n eigen naam: Stop look & listen. Hierop is hij te horen in een trio-bezetting.

Frenk maakt weinig gebruik van repertoirelijstjes, meestal borrelen de nummers in een soort vanzelfsprekende volgorde uit z’n hoofd, soms komt er iets langs wat nog niet eerder bestond en weer ophoudt te bestaan als het eindaccoord geklonken heeft. Zaterdag 28 april in de Panderbar speelt hij met versterking van Evert Willemstijn op de contrabas.

 

Arthur Ebeling in de Panderbar

zaterdag 27 januari

Ebeling

Arthur Ebeling is singer-songwriter en ook nog de meest authentieke, 'awesome' en all-around rythm and blues-gitaristen van ons land, zo stelt hij in alle bescheidenheid in het Engels op zijn eigen website. De Amsterdammer wordt gewaardeerd om zijn intricate en diverse muziek, wat 'intricate' ook moge wezen, en weet een duidelijke liefde voor de Gretch-gitaar aan zijn van bewondering vaak ademloze publiek over te brengen. Die gitaar is vermoedelijk op deze foto te zien. Zijn muziek is uniek en herkenbaar (eigenlijk een wat twijfelachige aanbeveling), tijdloos en het is een huiveringwekkende mix van allerlei stijlen van ginds over de groote plas. Deelt zijn ziel, of zijn soul, met Ray Charles, zijn rauwe stem met Tom Waits en zijn rock 'n' roll met Eddy Cochran.

Treedt zaterdag 27 januari op in de Panderbar, maar dat begreep u al. Komt allen!